Când Google a anuntat, în iunie 2012, preferințele user-friendly pentru website-urile responsive, s-a putut observa în acea perioadă un flux crescut de căutări ce au legătură cu ramura SEO a acestori webite-uri. Însa acest flux nu putem spune că este neapărat ceva pozitiv din punct de vedere statistic, întrucât unele website-uri pot funcționa și fără SEO.
Sunt absolut sigur de faptul că SEO nu înseamnă pentru toată lumea același lucru, însă pentru aceia care nu știu despre ce vorbesc, consider că informația de bază ar sta în asigurarea unei experiențe pentru utilizator care atunci când navighează pe site, acesta să se simtă extrem de confortabil și să poată ajunge la ceea ce își dorește într-un mod cât mai simplist. Ceea ce unii consideră SEO, și anume manipularea instrumentelor de căutare cu anumiți algoritmi în scopul de a avea rezultate imediate, nu poate reprezenta neapărat o soluție.
În cele ce urmează vă voi adresa câteva întrebari, iar eu vreau să vă gândiți la un răspuns cu website-ul vostru în minte.
Este website-ul vostru indexat în Google?
În cazul în care faceți o căutare pe google după „Softpedia”, veți observa că acest website nu duce lipsa de indexări. Pentru a face o verificare pentru site-ul vostru și a vedea câte indexări aveți în google, scrieți în căsuța de căutare „ site:nume-domeniu.ro ” și veți putea vedea rezultatele reale ale indexării voastre.
Este website-ul vostru eligibil pentru crawler?
Înainte ca orice website să poată fi indexat, fie ca acesta este resposive sau nu, acesta trebuie să fie eligibil pentru crawler. Pentru a putea verifica acest lucru, tot ce aveți nevoie este să accesați SEO Crawler. Acesta este pentru telefoane însă nu te îngrijora, este excelent deoarece îți dă voie să setezi Google Bot pe post de crawler și până la urmă consider că aceasta ar fi opțiunea ideală.
Este website-ul tău citibil fără imagini, scripturi flash sau java?
N-ar fi SEO atât de important cât este structura website-ului tău și cum pot cititorii avea acces la informațiile pe care le oferi. Pentru câteva minute, dezactivează tot ce ține de imagini, java, flash și alte scripturi de efect și observă cum este structurat site-ul. Dacă arată la fel de bine, atunci n-ai motiv de îngrijorare. De ce ar trebui ca website-ul să fie bine structurat și fără cele relatate în titlu? Există problema ( în ultimul timp mai rar, însă este posibil ) ca website-ul să nu se încarce cum trebuie, sau host-ul să aibă o anumită problemă, iar dacă site-ul tau se încarcă cum trebuie fără elementele de efect, atunci esti pe drumul cel bun.
Este conținutul website-ului tău ușor de share-uit?
Având în vedere că ne aflăm în era facebook, share-ul este important, însă nu doar pe facebook, ci pe toate rețelele sociale care au un anumit nivel de popularitate. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să share-uiești singur câteva articole și să vezi cum merge treaba. Dacă nu apar dificultăți, atunci, din nou, ești pe drumul cel bun.
Website-ul tău se încarcă rapid?
În această eră a vitezei oamenii au din ce în ce mai puțină răbdare, astfel că dacă deții un website cu mai mult de 2-3 secunde de încărcare, atunci ai o mare problemă și poți pierde din clienți / cititori. Alege să îți optimizezi site-ul pentru rapiditatea de încarcare a paginii. De fapt, acesta ar fi primul element pe care ar trebui să-l avem în vedere.
Website-ul tău conține informații duplicate?
Să nu le numim unice pentru că este foarte greu, ca în ziua de astăzi, să scri ceva care nu a mai fost scris, însă asta nu înseamnă că nu poți scrie într-un mod diferit. Poți să rescri articole la care să adaugi o parere unică, însă în cazul în care alegi să le copiezi, atunci vei avea o problemă cu Google.
Concluzionând, pot spune că un website responsive nu este îndeajuns pentru a avea elementul ce atrage atenția și nu pot spune că este neapărat o greșeală faptul că nu ți cont de ele, însă în cazul în care te preocupi de acestea, vei avea numai de câștigat. Încearcă și vei avea ocazia să observi rezultatul dorit!
*Nota:Acest site se afla în parteneriat cu ShutterStock.Te rog vizitează-le site-ul și nu redistribui aceste imagini.
The post Cum să facem seo pentru website-uri responsive? appeared first on Code IT.